Most kaptuk: holnap Conficker pánik várható

Már a Magyar Posta is beparázott a holnapra tervezett(!!!) Conficker pániktól: körlevelet küldtek ki, amelyben felhívják felhasználóik figyelmét, hogy bizonyos szolgáltatások elérhetetlenek lesznek a honlapjukon, nehogy…

Arra is felhívják a figyelmet, hogy erre a korlátozásra azért van szükség, mert:

A vírus elsődlegesen a nagyvállalati rendszereket támadja meg és teszi tönkre.

Hát, azért ezt cáfolnám: a féreg nem a nagyvállalati rendszereket támadja, hanem a nagyvállalati rendszerek vannak olyan ramaty állapotban, hogy a féreg kárt is tud bennük tenni.

Egy borzalmas hosszadalmas procedúrával egyébként ki lehet iktatni a Conficker variánsainak támadhatnékját, de tényleg, annyira sok macerával jár, hogy nem is tudom, el merjem-e mondani…

Elmerem, de csak erős idegzetűeknek. Figyelem, rázós dolgok következnek. ;)

Conficker elleni védekezés lépései:

Kész. Ennyire bonyolult.

Nyilván a Postánál csak tegnap hallottak először a Conficker-ről, ezért is nem tudtak az elmúlt kereken 5 hónap alatt felkészülni. De Te felkészülhetsz, nem kell senkire várnod!

Letöltöd, telepíted, örülsz :)

Emlékeztetőül a link: Conficker elleni biztonsági frissítés

Tetszett a bejegyzés? Kommentálj, beszélgess a kommentrészben, és iratkozz fel az rss feedre így automatikusan megkapod a legfrisebb bejegyzéseket!

Comments

Nyilván mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy mitől fél és mitől nem, pánikol-e, vagy sem.
De ha lehet egy javaslatom: jobb ésszel élni, mint ész nélkül :)

Nem valószínű, hogy nálam sok sikerrel járna! Alaposan felkészültem az ilyen és hasonló támadásokra! Biztonsági frissítések rendben, védelmi szoftverek naprakészek és “edzésben” vannak ugyanis rendszeresen tesztelem őket.(Pld. online firewall teszteken veszek részt.) Op.rendszer legális, mentesítőcsomagok letöltve, netezés ésszel stb…
A Conficker és társai meg menekülhetnek ész nélkül!
NO PARA!

Kedves Rita! Mi a véleménye az ESS-ről, mert én nagyot csalódtam benne. A régi gépemen készült az új telepités, majdnem kész volt, amikor tönkrement a winchester. Le volt mentve, onnan került az új gépre minden. Gyanakodtam, hogy valami (esetleg több valami) van az új gépemen, ESET nem jelzett semmit. Az A-squared viszont 5 fertőzést talált, két sütit, + egyet a Windows-ból. És ami a legszebb: Vírus.Win32.Zhelatin, sőt Worm.Win32.Mefir. A fertőzés előbb került a gépre, mint az ESET, fel kellett volna ismernie. Ha Malware szinten gyenge, akkor megbízhatok-e benne, mint tűzfalban?! Vagy mint kémprogram irtóban. Ezek után komoly kétségeim vannak.

Éva, nagyon sajnálom, ha úgy érzed, hogy az ESS a hibás, ugyanis azt kell, hogy mondjam, hogy tévedsz.
Ha a kártevő előbb volt a gépen, mint a védelem, akkor a védelem – ESS – feltelepítése után el kellett volna indítani egy minden fájlra kiterjedő keresést, amit hetente egyszer meg is kellene ismételnie minden felhasználónak!!!
Megtalálta volna a kártevőket, erre a nyakamat teszem, mint ahogy más vírusirtó is megtalálta volna, ha el lett volna indítva a keresés.

Ha kikötöm a házőrző kutyát a telek sarkába, akkor nem fogja megtalálni a hátsó ajtón már bejutott almatolvajokat…

Tessék elindítani rendszeresen a keresést, mert anélkül nincs megtalálás sem… (már fennlévő kártevők esetén).

Mikor a szervizünkbe behoznak olyan gépeket, amik gyaníthatóan vírusosak, akkor mi azt szoktuk csinálni, hogy ha van a gépen eleve vírusirtó, akkor azzal kezdjük a keresést. És már AZOK megtalálják a kártevőket, nem kell másikat feltelepíteni. Csak épp a felhasználók nem használják soha.

Attól, hogy veszek egy porszívót, beteszem a szobába, még nem lesz csillogó rend. Be is kell kapcsolni, kézbe is kell venni, használni kell.

A vírusirtók is jól működnek, ha használjuk is őket :)

Leave a comment

(required)

(required)