Férgek: fogalom, meghatározás

2). rész

Férgek

Nagyon fontos megjegyezni egy alaptételt, mely szerint a vírusok más gépre kerüléséhez egy nagyon fontos tényező szükségeltetik, ez pedig az EMBER. Na, nem a cseppfertőzésre gondolok, hanem a programok, vírussal fertőzött adathordozók kézről-kézre adására, vagy szándékos befertőzésre. Valljuk be, mindannyian szeretünk kölcsön kapni másoktól „cuccokat”, legyen szó akár néhány vicces képről, vagy humoros videóról, netán játékról, de figyelem! Elég e-mailben elküldenünk egy vírusos fájlt, máris mások gépét veszélyeztetjük! Vagy elég feltölteni a webre, elég vírusos oldalra küldeni az ismerőseinket.

Ezzel szemben a FÉREG egy sokkal veszélyesebb állatfajta, ugyanis AUTOMATIKUSAN terjed!

A férgek nagy számban képesek sokszorozódni, és rendelkeznek azzal a kellemetlen tulajdonsággal, hogy akár egyetlen (lánc)levél összes címzettjének elküldik magukat, aztán az új gépre kerülve az ottani címlistán szereplő összes címzetthez beférkőznek ismét és így tovább!

Bár számodra, mint otthoni felhasználó számára nem tűnik első olvasásra egy féreggel való fertőzöttség, de mikor már a 8. üzleti partnered jelez, hogy „Figyelj csak, a vírusirtóm szerint féreggel fertőzött levelet küldtél, légyszi soha többé ne küldj nekem semmit!”, akkor az már elég ciki helyzet.

A levél-féregfertőzést el lehet kerülni azzal, hogy nem küldözgetsz láncleveleket, főleg nem fölösleges témákban. Egy zárt csoportnál, vagy néhány címzettnél több nevet ne tégy se a címzettek, se a másolatot kapók közé.

A férgek leginkább globálisan veszélyesek. Túlterhelik a levelezőrendszereket, és lehet, hogy erre sokan megvonják a vállukat, de én szeretem azonnal megkapni a leveleimet. Gondolom, Te is így vagy ezzel.

Tetszett a bejegyzés? Kommentálj, beszélgess a kommentrészben, és iratkozz fel az rss feedre így automatikusan megkapod a legfrisebb bejegyzéseket!

Comments

No comments yet.

Leave a comment

(required)

(required)